Ginobili: Želim igrati u Londonu

Ginobili: Želim igrati u Londonu

Jedan od najboljih argentinskih košarkaša Manu Ginobili potvrdio je da će se vratiti u reprezentaciju na OI u Londonu 2012. godine. Ginobili je propustio prethodno SP u Turskoj zbog privatnih razloga.

"Jedva čekam turnir u Londonu da ponovo zaigram za svoju zemlju. Želim da igram u Londonu. U Turskoj nisam igrao, jer se nisam osjećao fizički spremnim za to. Da mi je 25 godina sigurno ne bih propustio prvenstvo, ali ovako dođe vrijeme kad čovjek treba mali odmor", rekao je argentinskim medijima bek San Antonija.

33-godišnji Ginobili je istakao i kako bi volio pripreme za London obaviti negdje u Argentini, posebno u Bahia Blanci gdje se najbolje odsjeća.

"Sa svojom suprugom sam odlučio da ćemo nakon završetka moje karijere živjeti u Argentini, najvjerovatnije u Bahia Blanci. Ponekad razmišljam da se uključim u politiku i da pokušam mijenjati stvari koje se daju promijeniti", kaže Manu Ginobili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.