Ginola teško povrijeđen na skijanju

Ginola teško povrijeđen na skijanju

Edmir Škorić

Bivši francuski nogometni reprezentativac David Ginola teško je povrijeđen u utorak na skijanju.

Nekadašnji igrač PSG-a, Newcastlea i Tottenhama imao je nezgodan pad prilikom skijanja u francuskom skijalištu Portes u Mont Blanc.

Ginola se sudario s drugim skijašem te je povrijedio vrat, a slomio pet rebara i ključnu kost.

Nesreća na padinama dogodila se kasno poslijepodne, neposredno prije zatvaranja skijališta, gdje je vidljivost zbog magle bila jako slaba. Nakon sudara s drugim skijašem, ostao je ležati u snijegu, gdje su ga pronašli spasioci na skijama i ukazali mu prvu pomoć.

Nakon sat i pol čekanja u mraku, helikopterom je prebačen u obližnju bolnicu. Morat će nositi ovratnik zbog teškog udarca u vrat, a slomljena rebra i ključna kost bit će zaliječena za nekoliko sedmica.

Uglavnom, morat će jedan duži period mirovati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.