Giovinco napustio MLS ligu, u Al Hilalu dobio fantastičan ugovor

Otišao u Saudijsku Arabiju

Giovinco napustio MLS ligu, u Al Hilalu dobio fantastičan ugovor · Zvanično

Bivši italijanski reprezentativac Sebastian Giovinco nakon avanture u MLS-u svoju karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji.

Tridesetjednogodišnji omaleni ofanzivac je u MLS-u proveo četiri godine igrajući za Toronto, a nakon što je spustio zavjesu na epizodu 'preko bare', odlučio je prihvatiti ponudu iz Saudijske Arabije i potpisati za tamošnji Al Hilal.

Obzidom da je Giovinco s Torontom imao važeći ugovor na još godinu dana, najtrofejniji, najbogatiji i najveći klub Saudijske Arabije je morao određeni iznos platiti na ime obeštećenje, a s novim klubom Italijan je potpisao trogodišnji ugovor s zaradom od 10 miliona eura po sezoni.

"Teško je naći zamjenu za igrača kao što je Sebastian, ali marljivo radimo na tome. Morali smo mu izaći u susret zbog svega što je uradio za naš klub proteklih godina", poručili su, između ostalog, iz Toronta na rastanku.

Atmoski mrav, kako ga zovu, nekada je slovio za veliku nadu, posebno u nastupima za Juventus gdje su ga vidjeli kao legitimnog nasljednika velikog Alessandra Del Piera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi