Giovinco srušio Kakin Orlando
Foto: EPA

Američka MLS liga

Giovinco srušio Kakin Orlando

D. Rakanović

Fudbaleri Toronta savladali su na domaćem terenu Orlando City sa 2:1 u okviru američke MLS lige. 

Junak pobjede ekipe iz Kanade bio je Sebastian Giovinco. Nekadašnji fudbaler Juventusa postigao je dva pogotka u 9. i 38. minuti. Giovinco je prekinuo niz od četiri pobjede Orlanda. 

Utješni pogodak za goste postigao je Brazilac Kaka u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Ovo je drugi pogodak Kake u zadnje dvije utakmice.

Toronto se nakon ove pobjede nalazi na trećoj poziciji na Istoku sa 16 bodova, dok i uprkos porazu Orlando je ostao lider na Istoku sa 18 bodova iz osam utakmica. 

U drugoj utakmici večerašnjeg programa MLS lige, Sporting Kansas City savladali su na domaćem terenu New York Red Bullse sa 2:0. 

Nakon što u prvom poluvremenu nije bilo golova, odmah na početku nastavka igre Dom Dwyer postiže pogodak. Isti igrač bio je strijelac i drugog gola u 68 minuti na asistenciju Feilhabera. 

Sporting sa ovom pobjedom ima 18 bodova i izbio je na čelo Zapadne konferencije, dok je New York Red Bulls na drugoj poziciji na Istoku sa 16 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi