Fudbaleri u Turskoj iskoristili kratki prekid utakmice kako bi iftarili

Napili se vode i pojeli hurmu ili bananu

Fudbaleri u Turskoj iskoristili kratki prekid utakmice kako bi iftarili

E. Čaušević

Zanimljiva situacija desila se sinoć na utakmici turskih drugoligaša Giresunspora i Ankara Keciorengucua kada su mnogi fudbaleri iskoristili priliku pauze kako bi iftarili.

Poznato je da je ramazan sveti mjesec u islamu, a mnogi fudbaleri koji su islamske vjeroispovijesti poste tokom ovog mjeseca bez obzira da li taj dan imaju trening ili utakmicu.

Odlična slika stiže nam iz Turske gdje su sinoć igrali Giresunspor i Ankara Keciorengucu, a u desetoj minuti utakmica je nakratko prekinuta zbog povrede jednog igrača, a ostali su to iskoristili kako bi iftarili.

Igrači koji su postili iskoristili su priliku da se popiju malo vode i pojedu tek toliko kako bi barem malo iftarili i nastavili s igrom.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turski mediji pišu da su igrači dobili po hurmu i bananu, a video koji se pojavio na Twitteru je zaista oduševio mnoge zbog činjenice koliko su ovi igrači posvećeni svojoj vjeri.

Top Komentari

Pajver
Vijest godine
3 9
brutal_bandal
RESPECT
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti