Giroud pokorio Atinu i odveo Arsenal u osminu finala
Foto: EPA

Tri gola Francuza

Giroud pokorio Atinu i odveo Arsenal u osminu finala

Edmir Škorić
Teme:

Često osporavani francuski napadač Olivier Giroud s tri gola donio je Arsenalu plasman u osminu finala Lige prvaka.

Arsenalu je za prolaz dalje bila neophodna pobjeda od dva gola razlike na teškom gostovanju u Atini. Na krilima Girouda, Topnici su uspjeli da dođu do sigurne pobjede (3:0), te večeras slave prolaz dalje iako su bili u jako teškoj situaciji.

Do prvog gola Arsenal je imao šansu preko Flaminija, koji je pogodio prečku, dok je Olympiakos prijetio preko Sebe. Giroud je u 25. minuti dobro pucao, ali je Jimenez bio siguran, da bi Francuz u 29. minuti na asistenciju Ramseyja glavom pogodio za slavlje Engleza.

Walcott je do kraja prvog dijela pucao pored gola, na drugoj strani Masuaku šutira ravno u Čecha. Početkom drugog dijela Giroud pogađa na sjajnu asistenciju Campbella, a Walcottu je malo nedostajalo da riješi pitanje pobjednika, no bio je neprecizan. 

Imao je i Olympiakos dobre šanse, ali Čech se nije dao savladati, da bi u 67. miuti Giroud zabio hat-trick udarcem s bijele tačke. Za Olympiakos više nije bilo povratka. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupa F, 6. kolo:

Olympiakos - Arsenal 0:3 (Giroud 29, 49, 68)


Olivier Giroud Goal - Olympiakos Piraeus 0-1... by Video-Sport
Olivier Giroud 2 nd Goal Olympiakos 0 - 2... by funnyno1
Giroud Goal - Olympiakos vs Arsenal 0-3 2015 by buzzvidz
Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.