Giroud ponovo junak Arsenala
Foto: EPA

Topnici pobijedili Preston

Giroud ponovo junak Arsenala

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Arsenala uspjeli su večeras da ostvare plasman u narednu fazu FA Kupa. Topnici su u 3. kolu pobijedili na gostovanju Preston rezultatom 2:1 i to golom Oliviera Girouda u finišu meča.

Loše je počelo po tim Arsenea Wengera, jer su domaći već nakon sedam minuta igre došlo do vodstva. Lijepu akciju Prestona završava Callum Robinson za prednost od 1:0.

Oba tima su u prvom poluvremenu mogla postići pogotke. Najveću šansu je ipak imao domaći tim, ali su se spetljali u situaciji dva na jedan, pa se na odmor otišlo minimalnim vodstvom Prestona od 1:0.

Samo što je počeo nastavak meča Arsenal je izjednačio. Aaron Ramsey je fino pogodio za poravnanje rezultata na 1:1.

Krenuo je potom gostijući tim po trijumf. Stvarali su šanse, dominirali su utakmicom, a u 89. minuti Olivier Giroud pogađa za pobjedu Arsenala i prolaz u naredno kolo FA Kupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

FA Kup, 3. kolo:

Preston - Arsenal 1:2





Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi