Giroud spasio Arsenal u Southamptonu

Remi na St. Mary'su

Giroud spasio Arsenal u Southamptonu

E. Škorić
Teme:

Arsenal je na teškom gostovanju u Southamptonu osvojio bod (1:1) u 16. kolu engleske Premier lige.

Arsenal je imao za cilj da slavi na St. Mary'su, ali se mora zadovoljiti bodom i to može biti sretan zbog toga, pošto je domaćin bio bolji i opasniji, te je zaslužio i pobjedu u ovom meču.

Počelo je katastrofalno po Topnike, pošto je Austin već u trećoj minuti iskoristio smušenost pojedinih defanzivaca gostiju, pa je zabio pogodak za 1:0.

Narednih 20-ak minuta dominacija Svetaca, da bi se Arsenal probudio oko 30. minute, ali nije uspijevao napraviti pravu šansu.

Tek u 88. minuti Alexis Sanchez ubacio, a Olivier Giroud zabija za izjednačenje i kakav-takav bod.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je peti sa 29 bodova, Southampton ima 18 i bod je svakako bolji za domaćina. Sead Kolašinac je igrao 90 minuta za goste.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti