Gladbach bez pobjede nad Apotekarima i nakon 26 godina

Spahiću 90 minuta

Gladbach bez pobjede nad Apotekarima i nakon 26 godina

Ekipa Bayer Leverkusena upisala je 14. ovosezonsku pobjedu, a tim našeg Emira Spahića trijumfovao je sa minimalnih 1:0 na gostovanju kod Borussije M'gladbach. 

Kapiten fudbalske reprezentacije BH pružio je odličnu partiju u kojoj je gotovo savršeno komandovao odbranom Apotekara koja je bila na visokom nivou u ovome susretu.

Nakon što se prvo poluvrijeme završilo bez golova, u nastavku su obje ekipe zaigrale nešto ofanzivnije, a igra se rasplamsala dok su se timovi smjenjivali u napadima. 

Detalji koji je odlučio pobjednika u nastavku susreta desio se u 62. minuti kada je Son nakon sjajnog udarca pogodio mrežu iza leđa Andrea Ter Stegena.

Upravo se ovaj gol Apotekara ispostavio kao odlučujući u ovome susreta, a interesantno je da ni nakon 26 godina ekipa iz Gladbacha nije uspjela pobijediti sastav Bayer Leverkusena na svom terenu. zanimljivo je da su gosti u seriji od 22 gostovanja u Gladbachu bez poraza.

Pozitivnu promjenu u redovima ekipe Luciena Favrea svojim ulaskom u igru nije uspio unijeti ni Branimir Hrgota, koji je u igru ušao u 67. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 20. kolo:
Borussia M'gladbach – Bayer Leverkusen 0:1 (Son 62)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.