Glasgow Rangers na Londonskoj berzi

Planiraju zaraditi 20 miliona funti za pojačanja

Glasgow Rangers na Londonskoj berzi

A. Haznadarević

Glasgow Rangers, najtrofejniji fudbalski klub u Škotskoj, saopštio je danas da planira zaraditi 20 miliona funti izlaskom na Londonsku berzu. 

Rangers je u februaru proglasio bankrot i otišao pod stečaj zbog neplaćenog poreza u iznosu od devet miliona funti, a klub je na kraju sezone prebačen u četvrtu ligu. 

 

"Sredstva sa berze biće iskorištena za pojačanja, unapređenje i razvoj kluba, kao i ulaganje u novi kapital. Naš cilj je da klubu  vratimo staru slavu i osiguramo efikasno i profitabilno funkcioniranje", rekao je izvršni direktor Charles Green. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.