Glasgow Rangers vlada Škotskom

Premier liga Škotske

Glasgow Rangers vlada Škotskom

Edmir Škorić

U 27. kolu škotske Premier lige odigran je veliki derbi između Rangersa i Celtica, a Glasgow je u 92. minuti došao do minimalne pobjede i tako pokazao

Rangers je zaprijetio gostima već u trećoj minuti, kada je Boyd prošao Boruca i onda iz kosa s lijeve strane pogodio vanjski dio mreže. Na drugoj strani je iz slobodnog udarca zaprijetio domaćima Robbie Keane, no otišla je ta lopta iznad gola.

U 26. minuti Edu koji je kasnije ušao u igru posiže pogodak, no poništen je budući da je u istoj akciji Davis igrao rukom. Igrala se 35. minuta kada je Robbie Keane topovski šutirao sa ruba šesnaesterca, ali je McGregor uspio odbraniti. U 43. minuti Fortune prijeti Glasgowu, nakon što se dobro naštimao i potom sa ruba šesnaesterca loptu poslao tik uz desnu stativu McGregora.

Možda i ključni trenutak bio je onaj kada je Brown u 64. minuti kod gostiju zaradio isključenje. Glasgow Rangers je napadao, a onda u sudijskoj nadoknadi došao do trijumfa. Izveden korner s lijevom stranom, prava gužva u šesnaestercu Celtica, Boydov udarac sa svega dva metra brani Boruc, na kraju lopta dolazi do Edua koji iz blizine uspijeva zabiti za veliko slavlje Rangersa.


Škotska Premier liga, 27. kolo:
Gl. Rangers - Celtic 1:0 (Edu 90)

RANGERS: McGregor, Papac, Weir, Bougherra, Lafferty, McCulloch, Davis, Thomson, Whittaker, Miller, Boyd.
CELTIC: Boruc, N'Guemo, Rogne, Hinkel, Braafheid, Kamara, McGeady, Fortune, Brown, Thompson, R. Keane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti