Glavaš najavljuje otvorenu igru u Laktašima

Premijer liga 17. kolo

Glavaš najavljuje otvorenu igru u Laktašima

Adnan Beganović

Tuzlanska Sloboda u okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovat će u Laktašima, a šef struke tuzlanske momčadi Vlatko Glavaš u razgovoru za SportSport.ba istakao je da će u njegov tim od prve minute zaigrati otvoreno.

"Danas bi trebali odraditi još jedan trening, no vjerujte mi da ni sam ne znam gdje da to obavimo. Snjeg neprestano pada tako da nemamo uslova za treniranje. Mislim da bi se možda trebalo razmisliti i o odgađanju ovog kola jer doista su uslovi za igru po ovakvom vremenu ispod svakog minimuma", rekao je Vlatko Glavaš za SportSport.ba te dodao:

"Ukoliko se, ipak, bude igralo, u Laktašima nas očekuje jako težak susret. Ovo je njima posljednja prilika da uhvate bilo kakav priključak i zbog toga će učiniti sve da nas pobjede. Međutim, mi imamo svoje adute što smo pokazali i u susretu sa Sarajevom. Od samog početka utakmice igrat ćemo sa dva špica i ukoliko nam se ukaže prilika za nešto više, siguran sam da ćemo je iskoristiti. Najvjerovatnije da u Laktaše neću voditi Alvina Karadžu koji ima manjih problema sa povredom jer želim da bude spreman za naredne utakmice."

Iako je Sloboda u 16. kolu pobijedila Sarajevo, utakmica još uvijek nije registrovana jer se sarajevski premijerligaš na rezultat iste žalio zbog toga što smatra da je Stefan Gavarić igrao sa tri žuta kartona, pa smo upitali Glavaša da li se "slučaj Gavarić" može negativno odraziti na njegovu momčad.

"Igrače sam isključio iz tih dešavanja. Jednostavno ne želim da se opterećuju sa tim. Zasluženo smo slavili, a na ljudima koji vode brigu o takmičenju je da donesu svoj sud. Mi nismo krivi i smatram da bi bila velika nepravda kada bi nam se bodovi oduzeli", zaključio je Glavaš.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.