Glavaš: Očekujem spektakl u Londonu, moj favorit je Bayern

Glavaš je igrao protiv Bayerna i Borussije

Glavaš: Očekujem spektakl u Londonu, moj favorit je Bayern

Samir Mlaćo

Proslavljeni bh. fudbaler Vlatko Glavaš u Njemačkoj je odigrao više od 300 utakmica, jedna je od legendi Fortune iz Duseldorfa, a također vodio je i nekoliko njemačkih niželigaša.

U slobodno vrijeme često putuje u Njemačku, te gleda mečeve Bundeslige, a za SportSport.ba je govorio o večerašnjem finalu Lige prvaka u kojem će snage odmjeriti dva njemačka kluba, Bayern i Borussia.

"Puno godina sam živio u Njemačkoj i igrao protiv jakog Bayerna, ali ovo je generacija i tim što se desi jednom u sto godina. Van Gaal je počeo graditi ovaj tim,  a Jupp Heynckes ga je posložio i sigurno ide ka osvajanju još jednog trofeja. Na drugoj strani Borussia je mlada ekipa vođena fantastičnim Kloppom napravila senzaciju. Vjerovao sam da Bayern može do finala, a sada pogotovo kada su izbacili Barcelonu vjerujem da mogu i osvojiti ovo veliko takmičenje. Iskren da budem nisam se nadao da Dortmund može u finale, ali uspjeli su i zaslužuje sve čestitke na prikazanoj igri i izbacivanju Reala. Kada izbacite onakvu mašinu, te jednog Mourinha i Ronalda onda sigurno zaslužujete da budete u finalu", ističe naš sugovornik.

Stručnjaci se ovih dan bave raznim teorijama, jedni vjeruju da će odlučiti potez majstora kojih ima mnogo na obje strane, dok drugi pak vjeruju da će pobjednika odlučiti bolji kolektiv.

"U finalu je sve moguće. Puno je strašni igrača u oba tima, dovoljno je reći Lewandovski, Mandžukić, Ribery, ali ja vjerujem da će kolektiv Bayerna na kraju presuditi i da će tim iz Munchena slaviti. Mislim da bi možda Muller mogao biti igrač utakmice, a iskreno bih volio da to bude Mario Mandžukić jer je igrao cijelu sezonu dobro i to bi bila kruna dobrih igara. Ne bi me iznenadilo da odluči i Lewandovski osim što bi tada pobjednik bio Dormutnd što bi za mene bilo iznenađenje, ali siguran sam da će to u svakom slučaju biti veliki spektakl na Wembleyu", kazao je Glavaš.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.