Glavaš podnio ostavku

Vukovi ponovo bez trenera

Glavaš podnio ostavku

Adnan Beganović

Vlatko Glavaš, nekadašnji trener reprezentacije Bosne i Hercegovine podnio je ostavku na mjesto šefa struke sarajevskog Olimpika.

Naime, razlog Glavaše ostavke je prema njegovim riječima privatne prirode i nema nikakve veze s rezultatima ili stanjem u sarajevskom premijerligašu. Glavaš je istakao da ima porodičnih obaveza, a pošto njegova porodica živi u Njemačkoj primoran je podnijeti ostavku na mjesto šefa struke Olimpika.

Također je naveo da je presretan što je bio trener popularnih Vukova te da se zahvaljuje predsjedniku Olimpika, Nijazu Graciću, što mi je dao priliku da vodi klub u Premijer ligi. Još uvijek nema informacija ko će na klupi Olimpika naslijediti Glavaša, a postoji velika mogućnost da dva zadnja kola odrade dosadašnji asistenti Glavaša te da se šef struke imenuje tek u zimskoj pauzi.

Bilo kako bilo, Glavaš je preuzeo Olimpik u jako teškoj situaciji i napravio je jako dobro rezultate s klubom te je pokazao da se radi o treneru pred kojim je lijepa budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.