Glavaš: Sloboda je hit ovog proljeća

Susret na Tušnju bez većeg imperativa

Glavaš: Sloboda je hit ovog proljeća

Edmir Škorić

Tuzlanska Sloboda u okviru 29. kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine na Tušnju dočekuje Velež. Trener Tuzlaka, Vlatko Glavaš, vjeruje da će se njegovi igrači pobjedom oprostiti od navijača ove sezone.

Iako i Velež i Sloboda nemaju neki imperativ pred ovu utakmicu, budući da i jedni i drugi ne mogu puno toga postići ili izgubiti. Ipak, Slobodin trener Vlatko Glavaš ne misli tako, te očekuje da njegovi igrači dođu do pobjede i tako se na najbolji mogući način oproste od navijača.

"Nama je svaka utakmica značajna i prema tome ćemo sutra pokušati odigrati jednu kvalitetnu utakmicu i doći do pobjede. Mislim da smo mi hit ovog proljeća, odmah iza Željezničara. Kada sam došao na klupu Slobode, Velež nam je bježao 20 bodova, no evo sad smo došli na samo jedan bod zaostatka i eventualnom pobjedom ćemo ih preskočiti. Moji igrači će sutra napraviti sve da se pobjedom oproste od navijača", kazao je trener FK Slobode, Vlatko Glavaš, u razgovoru za SportSport.ba.

Sloboda nema povrijeđenih niti kartoniranih igrača, tek će trener Glavaš nastupa poštediti umornog Semjona Miloševića, dok se vraća Malkić.

"Sutra ću odmarati Semjona Miloševića, koji je posljednju utakmicu odigrao na poziciji zadnjeg veznog, dok nam se vraća Malkić. Uostalom, neće biti nekih značajnih promjena u odnosu na sastav sa kojim igramo ovog proljeća", dodaje Glavaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.