Glavaš: Tuzla zaslužuje mnogo više

Ambicije Slobode i Glavaša moraju se poklopiti

Glavaš: Tuzla zaslužuje mnogo više

Adnan Beganović

Dva kola prije kraja Premijer lige Bosne i Hercegovine, Sloboda je obezbjedila opstanak u društvu najboljih, iako je nakon jesenjeg dijela sezone bila otpisana od svih.

Nakon 15 kola Sloboda je na svom kontu imala samo 14 bodova, no u pauzi čelnici tuzlanskog kluba vuku pravi potez i na klupu dovode nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine, Vlatka Glavaša, koji sasvim sigurno ima najveće zasluge za rezultatski preporod Slobode.

Mladi stručnjak prihvatio se posla, vjerovao je svojim izabranicima, ali je vjerovao i u svoj rad. Tuzla će i naredne sezone imati premijerligaša, no veliko je pitanje da li će Glavaš ostati šef stručnog štaba jer kako sam kaže, ne želi se zadovoljavati prosjekom.

"Dva kola prije kraja prvenstva ispunili smo cilj. Sloboda ostaje premijerligaš, iako su je pred početak proljetnog dijela prvenstva svi vidjeli u nižem rangu. Naš rad se isplatio, no pitanje je šta i kako dalje", rekao je za SportSport.ba Vlatko Glavaš i dodao:

"Mislim da se Sloboda više nikada ne smije naći u ovakvoj situaciji. To je klub sa tradicijom koji se jednostavno svake godine mora boriti za sami vrh. Ovu sezonu treba što prije zaboraviti i okrenuti se narednoj."

Na pitanje da li će i naredne sezone predvoditi Slobodu, Glavaš je odgovorio:

"Ja doista imam želju i dalje raditi u Tuzli. Međutim, ne želim se boriti za opstanak. Tokom ove sedmice sjest ću sa čelnim ljudima kluba i vidjeti kakve su njihove ambicije. Moje se znaju, to je borba za sami vrh. Ukoliko i njihove budu iste, mislim da nema razloga da ne nastavimo saradnju."

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.