Glavaš: U Zenici su pojedinci bitniji od Čelika

Otvoreno o svemu

Glavaš: U Zenici su pojedinci bitniji od Čelika

Adnan Beganović

"Vlatko Glavaš ima ime i prezime. U Zenicu sam došao sa časnim namjerama, nikad nisam bio dio nekih zakulisanih igri i nikad neću dozvoliti da se neko igra sa mojim krvavo stečenim ugledom", za SportSport.ba je istakao trener Čelika Vlatko Glavaš.

Fudbaleri Čelika su jučer na Bilinom Polju remizirali sa Travnikom, a trener zeničkog premijerligaša Vlatko Glavaš na poluvremenu je ostao u svlačionici.

"Ponosan sam na taj svoj gest. Odlučio sam na ovaj način poslati poruku. Kada sam dolazio nisam znao da je ovakvo stanje u Čeliku. Pojedinac je važniji od velikog kluba i kada je postalo jasno da se sa mnom ne može manipulisati krenulo se sa napadima. Počelo je sa nekim uvrijedljivim grafitima, a sve je kulminiralo jučer na tribinama", istakao je Glavaš za SportSport.ba i dodao:

"Vrijeđen sam od strane dvadeset plaćenika, mati mi je nedavno urmla ali pojedincima ništa nije sveto. Na kraju su me vrijeđali i na nacionalnoj osnovi, na šta sam posebno osjetljiv. Pojedinci misle da mogu sastavljati tim i to je glavni razlog svih napada na mene. Palili su ovdje i automobile trenerima, pisali grafite i na kraju ispada da niko ne valja osim par pojedinaca koji vedre i oblače zeničkim premijerligašem".

Ostaje li Glavaš na klupi Čelika?

"U narednim danima ćemo razgovarati, pa ćemo vidjeti šta i kako dalje. Ukoliko i ostanem dosta stvari će se morati promijeniti iz temelja. Čelik mora biti iznad svih, ne smije se dopustiti da su pojedinci iznad kluba, što je danas slučaj. Ja sam ponosan što radim u klubu svijetle tradicije, ali istini moramo pogledati u oči. Zasmetao je pojedincima i remi u Gabeli, neki njihovi interesi nisu zadovoljeni. Ima tu svega, no sretan sam jer imam podršku običnih ljudi", zaključio je Glavaš.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.