Glavaš: U Zenicu idemo bez bijele zastave

Premijer liga, 7. kolo

Glavaš: U Zenicu idemo bez bijele zastave

A. Beganović

Fudbaleri sarajevskog Olimpika pod dirigentskom palicom novog trenera, proslavljenog bosanskohercegovačkog fudbalera, Vlatka Galavaša, uvezali su dvije pobjede (prvenstvo, kup), i na sutrašnje gostovanje u Zenici odlaze bez bijele zastave.

„Ostvarili smo dva trijumfa, u prvenstvu i kupu, pa u Zenicu odlazimo prepuni samopouzdanja. Neće biti nimalo lako, Ćelik ima dobru ekipu što su potvrdili i remijem u Mostaru, no, mi se nećemo lako predati i na Bilino polje idemo da se nadigravamo. Igrat ćemo otvoreno, za gol više i ukoliko nas Čelik nadigra u takvoj igri čestitat ćemo im i okrenuti se narednom susretu", rekao je trener Olimpika za naš portal.

U razgovoru s Vlatkom Glavašem nezaobilazna je tema i naš nacionalni tim. Dugo godina je bio trener u reprezentaciji, pa smo ga zamolili da nam kaže kako je on doživio ove kvalifikacije, a pogotovo posljednja dva susreta.

„Naša selekcija na čelu sa neponovljivim Ćirom Blaževićem na dobrom je putu prema Južnoj Africi. Imamo sjajnu ekipu, velikog stručnjaka na klupi i mislim da ćemo već u Estoniji osigurati baraž, a onda nam je potrebno malo sreće pri žrijebanju. Pratio sam susrete protiv Armenije i Turske i ja sam oduševljen igrom, ali i atmosferom u i oko reprezentacije. Mislim da je u našoj tmurnoj svakodnevnici ova reprezentacija jedina koja može svim Bosancima i Hercegovcima vratiti osmijeh na lice“, zaključio je Glavaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.