Glavni arbitar isključio svog asistenta

Nesvakidašnji prizor u Srbiji

Glavni arbitar isključio svog asistenta

Nesvakidašnji prizor dolazi iz susjedne Srbije u kojemu je glavni arbitar utakmice isključio svog pomoćnika.

Naime, u susretu 12. kola općinske lige Lazarevca, između Dimitrije Tucovića i Rudara iz Zeoka glavni sudija utakmice, Mario Jakovljević zbog verbalnog okršaja odlučio je u svlačionicu poslati igrača Đorđa Jakovljevića te pomoćnog arbitra Miloša Pavlovića kako ne bi došlo do fizičkog obračuna.

Da stvar bude interesantija, prema fudbalskim pravilima Jakovljević nije napravio ništa pogrešno. Glavni sudija ima pravo isključiti i svog asistenta zbog eventualnog neprimjerenog ponašanja.

„Učinio sam to u namjeri da spriječim veći incident. Nisam htio dozvoliti da dođe do fizičkog obračuna njih dvojice,“ obrazložio je Jakovljević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti