Gledaj svoja posla Franck: Sudija odgurnuo "radzonalog" Riberyja
Foto: Screenshot

Francuz gurao nos gdje mu nije mjesto

Gledaj svoja posla Franck: Sudija odgurnuo "radzonalog" Riberyja

Fudbaler Bayerna Franck Ribery je jučer uspio dovoljno iznervirati sudiju Bastiana Dankerta da ga ovaj u jednom trenutku odgurne.

Bayern je na otvaranju nove sezone Bundeslige savladao Hoffenheim sa 3:1, a jedan od golova Bavaraca je došao sa bijele tačke nakon što je najstrožiju kaznu iskusno izborio Franck Ribery.

Mnogi se sa odlukom glavnog suca tada nisu složili, ali je prvi šut Lewandowskog odbranio golman Hoffenheima. Ipak, Robben je prikucao loptu u gol, ali je sudija nakon konstulovanja sa VAR-om poništio ovaj pogodak zbog preranog ulaska igrača u kazneni prostor.

Upravo dok je Dankert gledao VAR prišao mu je Ribery da i on pogleda o čemu se tu radi. Međutim, Dankert ga je primijetio u svojoj blizini i odgurnuo očigledno smatrajući da Francuz nema šta tu tražiti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kako smo već rekli Dankert je poništio Robbenov gol, a penal je ponovljen, pa je Lewandowski iz drugog pokušaja uspio postići gol. Inače, VAR se sinoć koristio nekoliko puta u susretu Bayerna i Hoffenheima, a poništen je nešto kasnije i gol Mullera zbog igranja rukom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi