"Glumio" Higuitu i zaradio povredu

Marco Storari

"Glumio" Higuitu i zaradio povredu

Edmir Škorić

Marco Storari, golman italijanskog Milana, prošle se sedmice ozlijedio a mediji u Italiji tvrde da je uzrok tome golmanov pokušaj imitiranja legendarnog Kolumbijca Rene Higuite.

Golman AC Milana "pokupio" je povredu nakon što je pokušao jednu loptu odbraniti "glumeći" legendarnog kolumbijskog golmana Rene Higuitu. Ovaj akrobatski potez Storarija koštao je nekoliko sedmica, koje će provesti izvan terena.

Higuita je 1995. godine odbranio petama loptu koja je skoro ušla u mrežu na utakmici Engleske i Kolumbije. To je Kolumbijcu donijelo veliku slavu, a Marco Storariju nekoliko sedmica odmora, bar ako je suditi po pisanju italijanskih medija. Ono što uistinu imaju slično Higuita i Storari je frizura.

Leonardo ove sezone ima velike probleme sa golmanima, pored Storarija povrijeđen je i Abbiati, a od jutros lakšu povredu ima i Brazilac Dida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.