Glupost Medela koštala Sevillu pobjede u velikom derbiju

Remi Betisa i Seville

Glupost Medela koštala Sevillu pobjede u velikom derbiju

Midhat Šljivak

Fudbaleri Betisa i Seville remizirali su večeras u 31. kolu Primere na Benito Vilamarin stadionu u velikom derbiju Andaluzije rezultatom 3:3.

Iako je Betis zbog odlične sezone u ovaj susret ušao kao blagi favorit, Sevilla se nije predala odmah na početku utakmice, već su oni fantastičnom igrom nokautirali svog rivala u prvih 45 minuta susreta.

Do vodstva je Sevilla stigla u sedmoj minuti. Reyes je proigrao Ivana Rakitića koji iskosa sa lijeve strane matira loše postavljenog golmana domaćih Adriana za vodstvo od 1:0. U 13. minuti susreta nova velika prilika za Sevillu. Alvaro Negredo je dobro šutirao, ali Adrian uz pomoć stative spašava svoj gol.

Ipak, u 19. minuti Sevilla stiže do drugog gola. Ponovo je katastrofalno reagovala odbrana Betisa, a iskoristio je to ponovo Rakitić, koji posprema loptu u mrežu za vodstvo svog tima od 2:0. Novi gol u mreži Adriana viđen je u 33. minuti. Reye je sjajno uposlio Negreda koji je ovaj put precizan za ubjedljivih 3:0.

Nadu je Betisu vratio Pabon u 43. minuti. Oteo je loptu odbrani Seville, te je pogodio za rezultat poluvremena od 3:1.

Domaći fudbaleri su u 54. minuti došli do drugog gola. Fazio je napravio penal, a precizan izvođač je bio Ruben Castro za smanjenje prednosti na 3:2. Samo minut kasnije Sevilla je ostala sa 10 igrača. Medel je udario Castra, te je dobio crveni karton, pa je Sevilla do kraja morala igrati sa igračem manje.

Pokušao je Betis doći do poravnanja. Imali su nekoliko dobrih pokušaja prema golu Seville, a u 89. minuti su zahvaljujući golu Igiebora došli od jednog boda, te je završilo 3:3.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.