Glupost Meirelesa ostala nekažnjena u Bjelorusiji

Fener se izvukao

Glupost Meirelesa ostala nekažnjena u Bjelorusiji

Midhat Šljivak

Fudbaleri Bate Borisova i Fenerbahčea odigrali su večeras svoj prvi susret šesnaestine finala Evropske lige, a na kraju pobjednika nije bilo 0:0, iako su gosti igrali cijeli meč sa igračem manje.

Prvo poluvrijeme ovog susreta započelo je crvenim kartonom za goste. Portugalac Raul Meireles je bez ikakve potrebe udario Hleba, te je dobio izravan crveni karton. Pokušao je Bate potom da dođe do prednosti u prvom poluvremenu, ali uprkos nekoliko dobrih pokušaja Fener uspio odbraniti, te se na odmor otišlo bez golova.

Napadao je Bate i u nastavku susreta. Redale su se prilike pred golom golmana FeneraVolkana Demirela, ali se domaći igrači nisu mogli pohvaliti uspješnom realizacijom. Do kraja susreta Bate nije uspio stići do pobjedničkog gola, te je ostalo 0:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.