Gobac: Bit ćemo kvalitetniji od NLB lige

Prvaku 300.000 eura

Gobac: Bit ćemo kvalitetniji od NLB lige

Adnan Beganović

Regionalna rukometna liga je pred vratima, a čelni čovjek hrvatskog prvaka Zagreb CO, Zoran Gobac, tvrdi da će ista biti mnogo kvalitetnija od košarkaške.

"Za naš klub Regionalna liga je spas. Neće to biti liga bratstva i jedinstva, već pravi pandan košarkaškoj regionalnoj ligi od koje ćemo sigurno biti kvalitetniji proizvod u više aspekata, od marketinga do posjećenosti", rekao je Gobac za Sportske novosti, a na pitanje na čemu temelji procjene o uspješnosti projekta odgovorio je:

"Na konkretnim činjenicama. Naša utakmica u Slavoniji protiv Nexea bila je zanimljiva do posljednje minute. Dvorana u Našicama bila je premala za ovaj spektakl. Pogledajte makedonski derbi između Metalurga i Vardara, 1. 500 ljudi je ostalo pred dvoranom. Ovaj vikend je dvoranu u Banja Luci napunila utakmica između Borca i Izviđača, a svemu tome dodajte slovenske, te godinu kasnije mađarske klubove. Garancije su to od kojih ne možete pobjeći, a liga će biti pravi mamac i za povratak igrača iz drugih evropskih liga."

U regionalnoj rukometnoj ligi svim klubovima bit će sponzorirana putovanja, a pobjednik će biti bogato nagrađen, što je potvrdio i Gobac.

"Prvoplasirana momčad bit će honorirana sa 250.000 do 300.000 eura, što je veliki novac, a i ostali klubovi na kraju sezone imat će finansijske koristi, a sve zavisi od toga na kojem će mjestu završiti takmičenje. Stvorrit ćemo ligu koja će biti uz bok Bundesligi, a vjerovatno će neki kliubovi kroz nju ostvarivati plasman u Ligu prvaka, što je od ogromne važnosti", zaključio je Gobac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.