Gobac: Da je Balić pogođen ne bismo nastavili

Gobac: Da je Balić pogođen ne bismo nastavili

Potpredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac izjavio je danas da hrvatska reprezentacija sigurno ne bi nastavila  igrati polufinalnu utakmicu EP-a protiv domaćina Srbije da je Ivana Balića pogodila boca koju je srpski navijač bacio prema njemu.

Također, rekao je da su pojedini hrvatski novinari svojim pisanjem "reketarili" selektora Slavka Golužu.

"Atmosfera na EP prema nama bila je neprijateljska, četiri dana nismo izlazili iz hotela. Da je Balića pogodila ona boca koju je u polufinalu bacio srpski navijač prema njemu, mi sigurno ne bismo nastavili utakmicu. Nikada nije bila ovako ružna atmosfera na jednom velikom takmičenju, svi su pali pod imperativom rezultata", kazao je Gobac na konferenciji za novinare.

U polufinalu nismo imali korektno suđenje, rekao je Gobac i dodao: "Francuski sudijski par Lazaar/Reveret je na našu štetu napravio 13 grešaka više. Oni su i prije griješili na našu štetu, a na EP u Srbiji došli su s misijom i obavili su je, to se moglo vidjeti iz aviona. Zbog toga ćemo službeno tražiti izuzeće sudijskog para Lazaar/Reveret".

Potpredsjednik HRS-a, kao i u mnogo ranijih slučajeva, ponovno se obrušio na hrvatske novinare.

"Jedan dio hrvatskih novinara, možda njih pet posto, pisali su nekorektno, svoje igrače ljubimce pokušavali su pošto-poto ugurati u reprezentaciju, te su tako reketarili selektora. Također, neki novinari bez razloga su nas htjeli posvađati sa navijačima u vezi ulaznica, a istina je da je interes za EP bio jako mali i u tri mjeseca prodano je oko 200 karata, pa je tvrtka koja je bila zadužena za prodaju ulaznica u Hrvatskoj vratila neprodane karte organizatorima. No, kad se vidjelo da ćemo ići na Srbiju u polufinalu interes se naglo povećao, ali tada HRS više ništa nije mogao učiniti po pitanju ulaznica. Čestitam svim navijačima koji su imali hrabrosti doći bodriti nas u Srbiju, ali isto tako drago mi je što mnogi nisu prošli granicu jer su mogli izgubiti glavu", zaključio je Gobac.

Selektor Hrvatske Slavko Goluža kazao je da i dalje stoji iza svoje izjave "da bi radije da smo u polufinalu pobijedili Srbiju, negoli osvojili zlatnu medalju".

"Ipak, ostvarili smo dobar rezultat i prikazali dobru igru", dodao je Goluža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.