Gobac: Imati Balića u momčadi je veliko opterećenje

Oglasio se šef hrvatskog rukometa

Gobac: Imati Balića u momčadi je veliko opterećenje

A. Beganović

Velika prašina u hrvatskoj sportskoj javnosti podigla se nakon što selektor reprezentacije Slavko Goluža na popis za Svjetsko prvenstvo nije uvrstio jednog od najboljih igrača svih vremena Ivana Balića.

Veliki dio hrvatske sportske javnosti rigao je vatru na Golužu nako što je objavio popis za Svjetsko prvenstvo na kojem se nije našao Ivano Balić, koji se po ovom pitanju još uvijek nije oglašavao u tamošnjim medijima.

Međutim, oglasio se neslužbeni šef hrvatskog rukometa Zoran Gobac, koji je gostujući u emisiji Sportska spika Jabuke TV između ostalog rekao:

"Da se htio javiti, možda bi i dobio poziv. Stvar je selektora bi li ga koristio ili ne. Selektor prati sve igrače i zna najbolje ko je spreman, a ko ne. Imati Balića u momčadi je veliko opterećenje. Ovo nije dječija igra, niko se ne smije igrati sa institucijom kao što je Hrvatski rukometni savez, jedan od najorganiranijih saveza u državi. Goluži se stvara velika neugoda, kao što se prije radilo Lini Červaru. Imamo vođu momčadi, kapitena, tražimo red, rad i disciplinu i niko se ne smije dići iznad toga. Nije red da Baliću bude dopušteno ono što nije drugim igračima."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.