Goce Sedloski više nije trener NK Široki Brijeg

Podnio ostavku

Goce Sedloski više nije trener NK Široki Brijeg · Zvanično

E. Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega sinoć su na svom terenu poraženi sa 1:0 od Čelika u prvom kolu Premijer lige BiH.

Zeničani su napravili veliko iznenađenje pobjedom na Pecari i jasno se vidjelo da igra Širokog Brijega nije na nivou na kojem se očekuje da bude.

Široki je loše otvorio sezonu ispadanjem iz kvalifikacija za Evropsku ligu, a poraz od Čelika bila je kap koja je prelila čašu.

Naime, trener ovog tima Goce Sedloski nakon poraza od zeničkog kluba odlučio je da podnese ostavku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sedloski se nije pojavio na press konferenciji nakon meča i poručio je čelnicima kluba da daje ostavku, a ovu vijest na zvaničnoj stranici potvrdio je i Široki Brijeg. Ekipu u drugom kolu Premijer lige BiH će s klupe voditi Denis Ćorić, a ime novog trenera trebalo bi uskoro biti poznato.

Široki je neslavno prošao u prvom pretkolu Evropske lige jer je u oba meča poražen od Kairat Almatyja sa po 2:1, a poraz protiv Čelika bio je treći uzastopni na otvaranju nove sezone što je očito bilo previše za Sedloskog.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
Siroki nema sta da trazi kada su Celik i Borac stabilni..Celik vjerovatno ide i iznad Zelje..
0 6
magistar
Široki je prvi na udaru koji će osjetiti stabilnije stanje u Čeliku i Borcu. To će se vidjeti na konačnoj tabeli, koja će uzgred izgledati dosta drugačije u odnosu na neke navike iz proteklih 4-5 godina.
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi