Godin produžuje sa Atleticom do 2019. godine
Foto: EPA

Ne zanima ga novac

Godin produžuje sa Atleticom do 2019. godine

Urugvajski odbrambeni fudbaler Diego Godin pristao je produžiti ugovor sa Atletico Madridom do 2019. godine. 

Kako prenose španski mediji, 29-godišnji Godin je odlučio ostati na Vincente Calderonu i pored toga što će zaraditi mnogo manje novca od onog koji mu je nedavno ponudio Manchester City.

Čelnici tima sa Etihada su bili spremni na ime obeštećenja platiti svotu od 40 miliona eura, koliko stoji u otkupnoj klauzuli, ali takvo nešto Godin je odbio bez razmišljanja. 

Podsjećamo, Godin je član Atletico Madrida od ljeta 2010. godine i tokom svoje dosadašnje karijere još je nastupao za urugvajske klubove Cerro i Nacional, te španski Villarreal. Za reprezentaciju svoje zemlje odigrao je 82 utakmice i pritom postigao četiri pogotka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.