Godin propušta Meksiko

Urugvaj danas oslabljen

Godin propušta Meksiko

U današnjoj utakmici protiv Meksika Urugvaj će vjerovatno biti oslabljen neigranjem štopera Diega Godina, koji je jučer preležao zbog virusa Gastroenteritisa.

Prema prognozama liječničke službe Urugvaja za njegov potpuni oporavak biće potrebno pet dana, tako da je neizvjesno hoće li biti spreman i za utakmicu osmine finala, ako se Urugvaj plasira u drugi krug. Njegovo mjesto pored Diega Lugana u zadnjoj liniji zauzeće Mauricio Victorino.

Godin je u prve dvije utakmice protiv Francuske i Južne Afrike činio neprobojni bedem ispred Fernanda Muslere i jedan je od najzaslužnijih igrača što Urugvaj još nije primio pogodak. U današnjoj utakmici je Urugvaju protiv Meksika dovoljan remi za plasman u osminu finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti