Godinama izvlačio novac iz kluba čiji je bio predsjednik, sada ga Interpol traži u 195 zemalja

Billy Alvarez na potjernici Interpola

Godinama izvlačio novac iz kluba čiji je bio predsjednik, sada ga Interpol traži u 195 zemalja

E. Škorić

Međunarodna organizacije kriminalističke policije (Interpol) objavila je crveni karton protiv Guillerma Hectora Alvareza Cuevasa, bivšeg predsjednika meksičkog Cruz Azula.

U čak 195 zemalja izdata je potjernica protiv njega zbog organizovanog kriminala i radnji s izvorima nezakonitog porijekla.

Federalni dužnosnici otkrili su da je Ured državnog tužitelja (FGR) zatražio podršku Interpola jer ne zna gdje se trenutno nalazi čovjek koji je prije tri sedmice napustio poziciju predsjednika meksičkog nogometnog velikana.

Billy Alvarez, koji je svojim nezakonitim radnjama oštetio Cruz Azul za desetke miliona eura, mogao bi se suočiti sa zatvorskom kaznom od 20 do 40 godina zatvora jer je identifikovan kao vođa navodne zločinačke grupe.

Preostali suoptuženici, ukoliko budu krivično odgovorni, suočit će se sa zatvorskim kaznama od 10 do 20 godina. U sve je upetljan i njegov brat, a od 2013. do marta 2020. godine oni su putovali po SAD, Španiji i drugim zemljama u kojima su, smatra se, odlagali nezakonito stečeni novac. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi