Prve velike promjene u jednoj ligi: Nema ispadanja u niži rang i ulaska u viši u narednih pet godina
Foto - Juan Salamanca

Meksikanci napravili sistem za klubove

Prve velike promjene u jednoj ligi: Nema ispadanja u niži rang i ulaska u viši u narednih pet godina

M. Šljivak

Vlasnici osamnaest prvoligaških klubova u Meksiku izglasali su zaista nevjerovatne promjene u prvenstvu.

Fudbalsko prvenstvo ove zemlje u narednih pet godina neće imati ispadanje u niži rang, kao ni promociju u viši rang takmičenja, a ova odluka je donijeta zbog teške financijske situacije među ekipama praćene pandemijom koronavirusa.

Također, prvi čovjek lige Enrique Bonilla objavio je kako je prekinuto prvenstvo u meksičkoj drugoj diviziji, poznatijoj kao Asenso MX.

"Aktualna kriza je nekolicinu klubova dovela na rub bankrota. Na rubu su da nestanu"; rekao je Bonilla, koji se nedavno oporavio od koronavirusa.

Svi klubovi iz drugog ranga takmičenja dobijat će od lige 845.000 dolara godišnje u narednih pet sezona, a ovo je prvi put nakon sezone 1951/1952 da se timovi u ligama neće mijenjati.

Također, objavljeno je i da se ukida pravilo da na terenu mora biti određen broj mladih fudbalera i u narednih pet godina meksičko prvenstvo će biti po mnogo čemu drugačije od ostalih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi