Goetze sretan zbog debija i prvijenca

Goetze sretan zbog debija i prvijenca

Najskuplje Bayernovo pojačanje ovog ljeta, Mario Goetze, odradio je prve minute u dresu novog kluba. Protiv mađarskog Györa je u prijateljskom susretu igrao pola sata i postigao dva pogotka.

Goetze je ušao u drugom poluvremenu u igru te je postigao dva pogotka potvrdivši kako će biti veliko pojačanje za Bavarce.

"Za prvi nastup sam zadovoljan, moglo je biti puno lošije. Iako je riječ o samo prijateljskoj utakmici, za mene je ovo bio poseban susret", kazao je Goetze za tamošnji ZDF.

Navijači Borussije još uvijek se ne mogu pomiriti s njegovim prelaskom u redove najvećeg rivala.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Mogu u potpunosti razumjeti njihovu reakciju iako ponekad prelazi svaku granicu", dodao je.

Podsjetimo, Goetze je još krajem prošle sezone dogovorio transfer u Bayern za 37 milijuna eura, a kako se ubrzo povrijedio, tek sada je odradio prve minute u novom dresu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti