Gojak: Morao sam doći u Sarajevo da počastim društvo

Nakon četiri gola Cibaliji

Gojak: Morao sam doći u Sarajevo da počastim društvo

D. Rakanović

Mladi i povremeni A reprezentativac BiH Amer Gojak otkriće je sezone u zagrebačkom Dinamu.

Gojak je u utakmici protiv Cibalije odigrao odličnu utakmicu i postigao četiri gola u okviru 31. kola HNL-a.

"Imao sam slobodan dan, pa sam nakon četiri gola Cibaliji otišao u rodno Sarajevo. Morao sam nakon takve partije počastiti svoje društvo, a počastit ću i suigrače, rekao je za 24sata.hr Gojak.

Ovaj 20-godišnji talentovani veznjak protiv Cibalije je zaigrao umjesto Sammira, i sjajnom partijom je kupio mjesto u startnoj postavi. Gojaku je uzor veliki Zinedine Zidane. 

"Kao dječak sam uživao u njegovim potezima, zbog toga mi je on najdraži igrač", rekao je Gojak. 

On slobodno vrijeme provodi izlazeći na piće sa prijateljima ili odlaskom u kino, te igrajući PlayStation.

"I na PlayStationu igram s Dinamom. Kad sam u prilici, zabijem gol i na takav način. Ne propuštam prilike ni na PlayStationu", našalio se Gojak. 

Mladi veznjak je otkrio da ima i jedan ritual prije ulaska na teren 

"Uvijek na travnjak prvo zakoračim desnom nogom", poručio je Gojak.

Gojak je jedan od igrača koji drži dobri duh Dinamove svlačionice.

"Volim saigračima pričati fazone iz Sarajeva i iz Bosne. Taj naš bosanski humor. Šta znam skuhati? Samo čaj", šaljivo je poručio Gojak.

U martu je ovaj talentovani veznjak prvi put dobio poziv u A reprezentaciju BiH. A kao što je to običaj u svim fudbalskim kolektivima, novajlija je morao zapjevati za inicijaciju. Gojak je otpjevao pjesmu Halida Bešlića "Prvi poljubac".

"To mi je jedna od najdražih pjesama i jedan od najdražih pjevača. Pjevao sam i kad sam došao u Dinamo, odmah u svlačionici. Volim zapjevati, zapravo nisam loš, dobro pjevam", rekao je za 24sata.hr Gojak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti