Gojak je u prvoj utakmici bio nerješiva enigma za odbranu Velsa

Veznjak mlade reprezentacije BiH

Gojak: Vels dolazi na naš teren i moramo im pokazati snagu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija BiH od ponedjeljka nalazi se u Trening centru u Zenici, gdje se priprema za duel protiv selekcije Velsa, koji je na rasporedu u petak.

Naši reprezentativci su u prvom meču u gostima deklasirali Vels s visokih 4:0, te se sada očekuje da potvrde tri boda iz Velsa, koja bi ih učvrstila u samom vrhu tabele.

Nogometaš koji je sjajnom partijom i golovima razbio Vels u prvoj utakmici jeste, veznjak zagrebačkog Dinama, sjajni Amer Gojak, možda i najveća uzdanica Vinka Marinovića u mladoj selekciji.

Ovaj mladi nogometaš se nada pozitivnom rezultatu u petak, te očekuje veliku podršku publike.

„U petak nas sigurno očekuje jedna teška utakmica, iako smo Vels u prvoj utakmici pobijedili visokim rezultatom. U toj prvoj utakmici sve nas je išlo, faktički kada god smo pucali prema golu zabili smo Velsu, tako da treba biti oprezan pred narednu utakmicu, jer u petak to sigurno neće biti kao u prvoj utakmici. Vjerujem da će se postaviti defanzivnije i da će biti dosta agresivniji, ali i mi trebamo da budemo na nivou, gosti trebaju da znaju da su došli na naš teren i da smo mi favoriti“, ističe Gojak.

Euforije u svlačionici nema, a Gojak očekuje veliku podršku navijača u Zenici.

„Atmosfera u ekipi je odlična, svi jedva čekamo da počne utakmica, nadamo se da ćemo protiv Velsa i Lihtenštajna uzeti šest bodova, te da ćemo zadržati poziciju u vrhu tabele. Očekujem veliku podršku publike, igramo dobro, ofanzivno i lijepo za gledati, tako da očekujem podršku jer napravili smo dobre rezultate u proteklom periodu“, poručio je Gojak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi