Gojakova reakcija zbunila novinare

Nije bio raspoložen za priču

Gojakova reakcija zbunila novinare

E. Škorić

Dinamo je u sklopu 30. kola HNL-a savladao Slaven Belupo u Koprivnici s minimalnih 1:0. Modri su sasvim zasluženo došli do minimalnog trijumfa koji im je bio dovoljan da šest kola prije kraja osvoje naslov prvaka, ujedno 20. po redu od nezavisnosti Hrvatske.

A, da Zagrepčani i matematički postanu nedostižni Rijeci pobrinuo se, ni manje ni više, nego naš Amer Gojak. Ovaj reprezentativac BiH postigao je u 48. minuti gol koji je ujedno bio i odlučujući u Koprivnici, što je svakako dodatni šlag na tortu za ovu fantastičnu sezonu koju ima iza sebe.

Iako je bio junak večerašnje utakmice, za priču nije bio raspoložen, što je zbunilo hrvatske novinare koji su inače navikli na uvijek dobro raspoloženje Gojaka.

„Ne da mi se pričati", rekao je Gojak prisutnim novinarima i produžio prema busu.

Trener Nenad Bjelica je, ipak, bio nešto rječitiji.

"Čestitke svima koji su sudjelovali u ovom suverenom osvajanju naslova. Zadržali smo profesionalnost i ozbiljnost kroz cijelu sezonu, a budite sigurni da ćemo takvi biti i do kraja", rekao je trener Dinama.

Dinamo preostaje još takmičenje u Kupu, gdje sljedeće sedmice igra protiv Osijeka u polufinalu na Maksimiru.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kada je u pitanju Gojak, naš fudbaler je ove sezone, računajući sva takmičenja, odigrao 36 utakmica za Dinamo u kojima je postigao tri pogotka i upisao četiri asistencije.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi