Službeno: Chelsea i Adidas potpisali rekordan ugovor

Najskuplje sponzorstvo svih vremena

Službeno: Chelsea i Adidas potpisali rekordan ugovor

M. Skaka

Jose Mourinho dobio je zeleno svjetlo da krene sa shoppingom nakon što je Chelsea potpisao sponzorski ugovor sa Adidasom vrijedan vrtoglavih 300 miliona funti.

Za sponzorstvo koje će trajati punih 10 godina Adidas je morao izbaciti najveću cifru svih vremena koju je jedan proizvođač opreme dao fudbalskom klubu. Prije ovoga, rekord su držali Nike i Manchester United koji su 2000. godine potpisali ugovor na 15 godina vrijedan 287 miliona funti.

Igrači Chelseaja su i ranije nosili opremu ispog proizvođača, a ugovor je prvi put potpisan 2006. godine, a onda i produžen 2010. godine i bio je vrijedan oko 20 miliona funti godišnje.

Ovo bi značilo i da će Chelsea sada manje zavisiti od novca Romana Abramovicha.

Vrijedi spomenuti i to da je ovo treći veliki ugovor između klubova i proizvođača opreme u posljednjih par sedmica. Arsenal je potpisao ugovor sa Pumom vrijedan 30 miliona funti godišnje, dok je će Liverpool nositi opremu Warrior za 25 miliona funti godišnje.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.