Gol Adisa Jahovića uskratio puni plijen Šunjićevoj Zoryi

Ukrajinska Premier liga

Gol Adisa Jahovića uskratio puni plijen Šunjićevoj Zoryi

Nakon veliki političkih nemira u Ukrajini je konačno nastavljeno fudbalsko prvenstvo ove zemlje, a u okviru 18. kola ekipa Zorye gostovala je kod Vorskle a utakmica je završena remijem 1:1.

Gostujući sastav u kojem se od prve minute našao bh. reprezentativac Tonij Šunjić nešto je bolje otvorio utakmicu,a dobar dio prvog poluvremena protekao je u igri na sredini terena bez pravih prilika. Ipak u finišu prvog dijela utakmice, tačnije u 38. minuti gosti su preko Bolija stigli u vodstvo. 

Nastavak susreta donio je nešto agresivniju igru domaćeg tima u čijem se početnom sastavu našao nekadašnji fudbaler Sarajeva i makedonski reprezentativac Adis Jahović. Upravo je Jahović u 50. minuti svojim golom donio poravnanje gostima, a zbog pretjeranog radovanja nekadašnji fudbaler tima sa Koševa zaradio je žuti karton.

Domaći su do kraja utakmice pokušali postići drugi gol kojim bi stigli do totalnog preokreta, ali je gostujuća odbrana na čelu sa reprezentativnim štoperom odlično odradila posao i na kraju zasluženo odnijela bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.