Slučajno je postignut "najbolji gol ikada", ali navijači su bili jako zbunjeni

Amerikanka zabila iz auta

Slučajno je postignut "najbolji gol ikada", ali navijači su bili jako zbunjeni

Edmir Škorić

Nogometašica je u Sjedinjenim Državama sve zaprepastila golom kojeg je postigla direktno iz auta i to nakon salta koji je napravila.

Zoey Maloney nastupa za ženski nogometni tim Drake univerziteta, a u nedavnoj pobjedi nad North Iowom (2:1) postigla je vodeći gol na utakmici.

Ona je u 40. minuti daleko bacila loptu iz auta nakon što je prethodno napravila salto na atletskoj stazi oko terena, a lopta ubačena u šesnaesterac rivalki završila je neočekivano u mreži.

Pravila kažu da igrač ne može postići pogodak direktno iz auta, inače bi čuveni bek Rory Delap to činio svake sedmice dok je igrao za Stoke City.

Međutim, pošto je golmanica dirala loptu, gol je na kraju priznat. Nečuveno ubacivanje iz auta prikazano je uživo na ESPN-u i pokriveno velikim američkim emisijama kao što su SportsCenter i Good Morning America.

Ali dok su neki rekli da nikada ranije nisu vidjeli ništa slično, postoji jedan nogometaš koji godinama izvodi slične akrobacije i isto je uspio uz pomoć golmana postići gol bacajući loptu iz auta i to sa velike udaljenosti.

Iranski igrač Nader Mohammadi je specijalista za ubačaje i dospio je na naslovnice kada je izveo salto nakon kojeg je ispalio loptu daleko do protivničkog šesnaesterca.

I on je postigao pogodak direktno iz auta kojeg je lansirao duboko u peterac nakon što je golman Gohara Alireza Haghighi dodirnuo loptu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti