Gol Bajića u porazu Duisburga, Braunschweigu nova tri boda

Gol Bajića u porazu Duisburga, Braunschweigu nova tri boda

Midhat Šljivak

Fudbaleri Eintracht Braunschweiga savladali su na svom terenu ekipu St. Paulija rezultatom 1:0 u susretu 16. kola Druge Bundeslige.

. Do vodstva je domaći tim stigao u 17. minuti susreta kada Dominick Kumbela postiže gol za vodstvo od 1:0. Fin Bartels je pet minuta kasnije pomogao Braunschweigu dobivši direktan crveni karton, no do kraja je ostalo 1:0, a i domaći tim je u 81. minuti ostao bez Kessela koji je dobio drugi žuti karton.

Ermin Bičakčić je odigrao kompletan meč za Eintracht, dok je Damir Vrančić ušao u 75. minuti susreta.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Branimir Bajić postigao je gol za Duisburg koji je poražen sa 2:1 na svom terenu od Union Berlina. Gosti su autogolom Brandya iz 20. minute, te golom Teroddea u 35. minuti poveli sa 2:0, d abi Bajić u 89. minuti smanjio na konačnih 2:1.

Istim rezultatom 2:1 gostujuću pobjedu je upisao Aue nad Ingolstadtom, dok je Sandhausen savladao na domaćem terenu Cottbus sa 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.