Gol Davida Ville i suze Gerrarda Martina
Gerrardo Martino

Rezime dana

Gol Davida Ville i suze Gerrarda Martina

M. Maksimović

Krug se polako zatvara, sve je manje kandidata. Posljednja dva mjesta među preostalih osam su izborili su Španija i Paragvaj.

Paragvaj je po prvi put u svojoj istoriji izborio četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Gerardo Martino je posložio ekipu koja se prije svega sjajno brani, pa kad se pogledaju četiri utakmice koje su iza ove selekcije, stiče se dojam da su lakše od očekivanog ostvarili ovaj rezultat.

I protiv Japana su ''Albirroje'', kako se nadimkom zove ova selekcija, odigrali onako kako se očekivalo, maksimalno čvrsto, strpljivo. Na kraju im se ukazao Yuichi Komano koji je u trećoj seriji pogodio prečku, a Valdez i Cardoso su natjerali u spontani plač selektora Martina. Sada su potpuno rasterećeni, svoje su uradili, pa ćemo vidjeti šta će napraviti protiv Španije.

Furija je opet dobila krila, koja su zamalo u prvoj utakmici potkresali Švicarci. Protiv Portugala su slavili minimalno, ali zasluženo. David Villa je strpljivo čekao svoju priliku i onda je došla. Opet kod ovog gola postoji mala sumnja da je postignut iz ofsajda, ali to može biti svojevrsni alibi Portugalu. Portugalci jesu pokušavali, trudili su se, pa čak su u par navrata i zaprijetili Casillasu.

Međutim, morali su bolje, više. Jedan od onih koji se izgubio na terenu bio je i Cristiano Ronaldo, koji je još jednom kad je najpotrebnije  dao najmanje.

Španija nakon ulaska u četvrtfinale, ne želi tu stati, želi napraviti još više, jer se otvara put, naredni protivnik je Paragvaj. Furija ima veliku priliku, ali protiv Paragavaja neće biti lako. I dok titula junaka pripala svakako Davidu Villi, titulu tragičara mogo podijeliti Yuichi Komano i Cristiano Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.