Gol De Jonga odlučio pobjednika u Frankfurtu

Pobjeda Borussije Moenchengladbach

Gol De Jonga odlučio pobjednika u Frankfurtu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Borussije iz Moenchengladbacha savladali su večeras na gostovanju u Frankfurtu ekipu Eintrachta sa 1:0 u susretu 24. kola Bundeslige.

Nakon uvodnih dvadestak minuta u kojima nije bilo velikih prilika, Borussija iz prve prave šasne stiže do vodstva. Nakon kornera, Marx je proslijedio loptu do Luuka de Jonga, koji je pogodio za vodstvo tima iz Moenchengladbacha.

Pokušali su potom gosti iskoristii nešto bolju igru, te su imali dobre prilike preko Tonyja Jantschkea i Haavarda Nordtveita, ali njihovi pokušaji nisu bili  precizni. Pokušao je i Frankfurt preko Lakića i Meiera, ali niti oni nisu uspjeli postići gol, pa se na odmor otišlo vodstvom Borussije.

Tim iz Moenchengladbacha je u nastavku susreta igrao koliko im je trebalo da očuvaju rezultatsku prednost. Nisu dopuštali domaćim fudbalerima da stvaraju prilike pred njihovim golom, ali i gostujući napadači nisu imali konkretne prilike pred golom Eintrachta.

Imali su solidne pokušaje Inui, Schwegler i Aigner, ali se do kraja susreta rezultat nije mijenjao, pa Borussija odlazi kući sa tri boda iz ovog meča.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 


FRA0GLA1 by Samu21213

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.