Gol Džeke, vukovi «pojeli» HSV
U Hamburgu "zaradio" penal i odlučio utakmicu

Bundesliga – 22. kolo

Gol Džeke, vukovi «pojeli» HSV

Edin Džeko, naš fudbalski reprezentativac bio je fenomenalan i danas u Bundesligi. Postigao je gol, a nad njim je bio i penal za trijumf Wolfsburga nad HSV-om u Hamburgu – 3:1.

Igrao se 12. minut jedne od posljednje tri utakmice 22. kola kada je naš napadač oboren u šesnaestercu domaćina, te je za popularne «vukove» opravdano dosuđen jedanaesterac. Realizator udarca sa bijele tačke za «hladan tuš» u Hamburgu bio je Grafite.

Samo 13 minuta kasnije Wolfsburg je udvostručio svoju prednost. Ponovo je mrežu HSV-a pogodio Grafite, što je bio rezultat prvog dijela igre.

U nastavku domaći su inicijativu krunisali pogotkom Guerera u 73. minutu, i na semaforu pisalo je 1:2. Međutim, slavlje «fanova» tima iz Hamburga nije se ni stišalo, a igrač odluke bio, a ko drugi, nego ove sezone briljantni Džeko. Golom u 75. minutu primorao je HSV na kapitulaciju, te im tako onemogućio da od Herte preuzmu lidersku poziciju na tabeli, a svoj Wolfsburg trasiorao na četvrto mjesto tabele, sa izgledima da na kraju šampionata, možda, postanu i prvaci Njemačke. Bio je to 11. ovosezonski pogodak Džeke u jednoj od pet najjačih liga svijeta. 



Zvjezdan Misimović, drugi naš internacionalac u Wolfsburgu danas nije nastupio za svoj tim, jer je morao pauzirati zbog pet žutih kartona.

U derbiju između slavnih njemačkih timova u Bremenu, Werder i Bayern podijelili su bodove - 0:0. Bodom bi mogli biti više zadovoljni domaći, jer su od 15. minuta igrali sa igračem manje na terenu, nakon što je isključen Rodrigues.  

Stuttgart je kao gost savladao Karlsruhere sa 2:0. Golove za popularne "švabe" dali su Elson u 50. i Khedira u 88. minutu susreta.

TABELA
1. Hertha 43
2. HSV 42
3. Hoffenheim 41
4. Wolfsburg 39
5. Bayern 39
6. Bayer 04 36
7. Stuttgart 36
8. Schalke 04 34 
9. Borussia Dortmund 33
10. Koln 29
11. Werder 28
12. Hannover 24
13. Eintracht 23
14. Bochum 21
15. Arminia 20
16. Energie Cottbus 20
17. Karlsruher 17
18. Borussia Monchengladbach 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.