Gol kola postignut u Vitezu, Lendrić očarao Grbavicu

Pet najboljih golova 23. kola

Gol kola postignut u Vitezu, Lendrić očarao Grbavicu

S. Bošković

Jučer je kompletirano 23. kolo BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Jučer je kompletirano 23. kolo BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Na osam odigranih susreta mreže su se tresle 18 puta, a najviše golova palo je na Grbavici, te u Vitezu (Željezničar-Olimpic 3:1, Vitez-Drina Zvornik 4:0). Tri puta su se mreže tresle u Kaknju, te u Mostaru (Mladost Doboj-Kakanj-Široki Brijeg 1:2, te Velež-Sloboda 1:2). Dva gola viđena su u Bijeljini gdje je Radnik savladao Travnik sa rezultatom 2:0, dok su Sarajevo i Zrinjski minimalnim rezultatom slavili protiv Borca, odnosno Slavije. Bez golova su odigrali Rudar Prijed i Čelik. 

I u ovom kolu postignuto je nekoliko lijepih golova, a ovo je najljepših pet: 

5. Ivan Lendrić (Željezničar-Olimpic 3:1)

Ivan Lendrić je postigao hat-trick glavom, a njegov drugi gol je jedan od najljepših ovog kola. Kramarić je sjajno prošao kroz sredinu i centaršutom pronašao Lendrića koji je pobjegao odbrani Olimpica i postigao svoj drugi gol. 



4. Haris Dilaver (Mladost Doboj-Kakanj-Široki Brijeg 1:2)

Haris Dilaver postigao je vodeći gol za Mladost. Sjajno je u osmoj minuti pobjegao odbrani Širokog Brijeg i vrhunski matirao gostujućeg golmana. 



3. Ivan Lendrić (Željezničar-Olimpic 3:1)

Sjajnu akciju Željezničara svojim trećim golom okrunio je Ivan Lendrić. Bio je na pravom mjestu u pravo vrijeme, naskočio je čitavu odbranu Olimpica i neobranjivo šutirao. 


2. Goran Zakarić (Slavija-Zrinjski 0:1)

Zakarić je nakon 40 sekundi igre postigao sjajan gol iz voleja. Ispratio je jednu dugu loptu, koju je dočekao na volej i sjajno šutirao. 



1.Goran Jurić (Vitez-Drina Zvornik 4:0)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najljepši gol kola postignut je u Vitezu. Jurić je spremno dočekao jednu loptu na oko 20 metara od gola Drine i sjajnim šutem matirao gostujućeg golmana. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi