Vitez razbio Drinu u drugih 45 minuta

Premijer liga

Vitez razbio Drinu u drugih 45 minuta

Edmir Škorić

Nogometaši Viteza ostvarili su uvjerljivu pobjed nad Drinom (4:0) u 23. kolu Premijer lige BiH.

Vitežani su došli do devete pobjede nad pretposljednjom ekipom prvenstva i na dobrom su putu da ostanu u elitnom društvu.

Vitežani su prvom dijelu razbili goste iz Zvornika, ali nisu uspjeli da zatresu mrežu, iako su imali sedam-osam sjajnih šansi.

U nastavku druga priča. Livančić je u 52. minuti načeo mrežu Drine, da bi Jurić samo četiri minute kasnije povisio na 2:0. Treći gol postigao je Mrkaić u 67. minuti i tu je sve bilo gotovo. Livančić je drugim golom u finišu postavio konačnih 4:0.

Vitez sada ima 31 bod, šest više od Borca koji se nalazi u opasnoj zoni, s tim što Banjolučani imaju meč manje. Drina je već ispala iz lige....

Vitez - Drina 4:0 (Livančić 52, 91, Jurić 56, Mrkaić 67)

Vitez: Tirić, Jurić, Barić, Šantić, Mrkaić, Livančić, Barišić, Sadiković, Radeljić, Jusufbašić, Đurić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drina: Erić, Petrović, Ivanović, Ćulibrk, Marković, Majlović, Vasić, Pečenica, Kuzmanović, Jokić, Atić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi