Gol Mihojevića ostavio Sarajevo u igri za drugo pretkolo

Minimalan poraz bordo tima

Gol Mihojevića ostavio Sarajevo u igri za drugo pretkolo

E. Škorić

U prvom susretu prvog pretkola Evropske lige Sarajevo je gostovalo u Kišnjevu kod Zarije, te je poraženo rezultatom 2:1.

Sarajevo je dobilo teškog rivala u prvom pretkolu Evropske lige, ali pristalice bordo tima vjerovale su u dobar rezultat u Moldaviji, no izabranici Mehmeda Janjoša su razočarali igrom u prvom dijelu, dok su u nastavku ipak popravili dojam i došli do nešto povoljnijeg rezultata.

Od početka je Zaria nametnula svoj ritam igre i pokazala da ima ozbiljne namjere u Evropi. Vođena gromoglasnom podrškom s tribina rano je stigla do prednosti.

Igrala se sedma minuta kada je Zaginailov s 10-ak metara loptu poslao iza leđa Pavlovića, a samo minutu ranije Radovac je pogodio stativu domaćeg gola.

U 34. minuti ponajbolji igrač Zarije Argentinac Gomez s centra šutira i lobuje nemoćnog Pavlovića za 2:0, a Sarajevo do kraja prvog dijela nije uspjelo ozbiljnije zaprijetiti golu domaćina.

Janjoš je odmah na poluvremenu u igru uzveo Rahmanovića i Kadušića umjesto Ivetića i Hodžića. Krenuo je bordo tim ofanzivnije i odmah je zaprijetio na početku, ali je Crnkić glavom šutirao preko gola.

Mogli su domaći iz kontre i do trećeg gola, no u 56. minuti Zagynailov ne koristi mat poziciju i loptu iz dobre pozicije šutira pored gola. U narednim minutama Sarajevo je napadalo, izvelo je veliki broj kornera, no Moldavci su odolijevali.

I konačno je u 74. minuti Sarajevo uspjelo da postigne jako važan pogodak. Nakon prekida, lopta se odjednom našla kod Mihojevića, koji iz neposredne blizine trese mrežu Zarije.

Golom Mihojevića je Sarajevo došlo u znatno bolju poziciju pred revanš, s 2:0 bi Zaria bila korak bliže drugom pretkolu.

Zaria - Sarajevo 2:1 (Zaginailov 7, Gomez 34)

Zaria: Pascenco, Golovatenco, Novicov, Zagynailov, Rata, Ovseannicov, Tigirlas, Mihaliov, Yermak, Focsa, Gomez. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Novaković, Crnkić, Sarić, Ahmetović, Hebibović, Ivetić, Radovac, Mihojević i Almir Bekić.


 
 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi