Gol Sergija Roberta bukvalno izazvao zemljotres
Twitter

Seizmograf potvrdio

Gol Sergija Roberta bukvalno izazvao zemljotres

Reakcije na neviđen preokret Barcelone i pobjedu nad Paris Saint-Germainom se ne smiruju. 

Nakon poraza u prvoj utakmici od 4:0 malo je ko davao šansu Barceloni da će proći u četvrtfinale Lige prvaka, međutim uz malo sreće katalonski klub je uspio nadoknaditi prednost i na kraju slaviti rezultatom 6:1.

Slavlje nakon šestog gola kojim je Barcelona sebi osigurala četvrtfinale Lige prvaka je bukvalno uzrokovalo blagi potres koji je registrovan na Rihterovoj skali. Potvrda za to je stigla iz Seizmološkog zavoda Španije.

"Pratim seizmometar na utakmicama Barcelone i koncertima, a ovo su najveće vibracije tog tipa registrovane na njemu ikad", kazao je tamošnji seizmolog Jordi Diaz o posljedicama nakon gola Sergija Roberta. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nešto veće amplitude na seizmometru su viđene već nakon drugog i trećeg gola Barcelone, da bi pale nakon gola PSG-a, no ponovno su se podigle nakon četvrtog i petog gola Katalonaca, da bi doslovno 'ekspolodirale' nakon šestog gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi