Gol-tehnologija najvjerovatnije stiže i u Ligu prvaka

Infantino najavio promjene

Gol-tehnologija najvjerovatnije stiže i u Ligu prvaka

Teme:

Po uzoru na englesku Premier ligu, od naredne sezone bi i u Ligi prvaka mogla biti prisutna gol-tehnologija.

Generalni sekretar UEFA Gianni Infantino izjavio je nakon jučerašnje sjednice u Parizu da se najozbiljnije razmatra prijedlog o uvođenju ove tehnologije na utakmicama najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

"U januaru ćemo donijeti konačnu odluku o uvođenju gol-tehnologije. Veoma smo blizu dogovora", rekao je Infantino, te dodao:

"Ukoliko se gol-tehnologija bude koristila na Evropskom prvenstvu, onda će gotovo sigurno biti korištena i u klupskim takmičenjima".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ukoliko se gol-tehnologija uvede, UEFA će morati odlučiti kojeg providera će koristiti, a i mnogi klubovi bi morali investirati u ovaj projekat na svojim stadionima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.