)
Gol u 117. minuti proslavio mahanjem polnim organom i dobio doživotnu zabranu
Foto: Screenshot

"Nestašni" navijač je brzo identifikovan...

Gol u 117. minuti proslavio mahanjem polnim organom i dobio doživotnu zabranu

Oxford United je dobro "prepao" Newcastle i njegove navijače. Nakon što je prva utakmica pomenutih klubova u 1/16 finala FA Kupa završena rezultatom 0:0, u ponovoljenoj se Oxford uspio vratiti iz zaostatka od dva gola i izboriti produžetke.

Ipak, u 117. minuti je Allan Saint-Maximin pogodio za 2:3, pobjedu Newcastlea na stadionu Oxford Uniteda i plasman u osminu finala FA Kupa.

Nakon sjajne utakmice i "drame" u produžecima, mediji na Otoku su, međutim, najviše pričali o jednom navijaču Newcastlea.

Naime, on je proslavio Saint-Maximinov gol tako što je izvadio svoj polni organ i istim mahao - što su snimile TV kamere.

Pokrenuta je istraga, navijač je lociran i identifikovan kao Mike Pendridge, a sada sa Otoka stižu vijesti da je zbog svog "performansa" nakon pobjedonosnog gola Newcastlea dobio doživotnu zabranu ulaska na stadionu u Engleskoj.

Mnoge je međutim ovakva odluka poprilično razbjesnila. Pomenuti navijač je dobio doživotnu zabranu, dok je navijač koji je rasistički vrijeđao Chelseajevog Tammyja Abrama dobio zabranu na četiri godine, a navijač Birminghama koji je prošle godine utrčao na teren i udario šakom fudbalera Aston Ville Jacka Gralisha zabranu na 10 godina..

Top Komentari

Medo-Brundo
Nesto malo, sitno ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti