Everton gubio 2:0 pa pobijedio na gostovanju kod Watforda, Sheffield slavio protiv Crystal Palacea
FOTO: EPA

Utakmice 25. kola Premier lige

Everton gubio 2:0 pa pobijedio na gostovanju kod Watforda, Sheffield slavio protiv Crystal Palacea

E. Oštraković

Odigrano je pet utakmica 25. kola Premier lige, u kojima je viđeno nekoliko zanimljivih susreta.

Bournemouth je na domaćem terenu sa 2:1 ostvario pobjedu protiv Aston Ville. Domaća ekipa je već nakon prvog poluvremena imala vodstvo od 2:0.

U vodstvo je domaće doveo Billing u 37. minuti, a na 2:0 povisio je Ake u 44. minuti. Konačan rezultat utakmice postavio je Samata u 70. minuti.

Crystal Palace upisao je novi poraz, ovaj put na svom terenu i to od Sheffield Uniteda. U vrlo tvrdoj utakmici jedini gol viđen je u 58. minuti, a pripisan je kao autogol domaćeg golmana Guaite.

Jedinu utakmicu bez golova odigrali su Newcastle i Norwich. Domaći su bili blagi favoriti, ali gosti iz ove utakmice izlaze sa osvojenim jako važnim bodom.

Sjajnu utakmicu odigrali su Watford i Everton, a završena je pobjedom gostiju, a rezultat je bio 3:2. Masina je u 10. minuti doveo domaće vodstvo, a u 42. minuti Pereyra je povisio na 2:0.

Ipak, sjajni Mina je sa dva gola u prvoj i četvrtoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena donio izjednačenje Evertonu.

U drugom poluvremenu igralo se dosta otvoreno, a pobjednički gol viđen je u 90. minuti kada je Walcott savladao golmana Watforda za tri vrijedna boda.

Najviše golova viđeno je na utakmici između West Hama i Brightona. U ovoj odličnoj utakmici viđeno je šest golova, a konačan rezultat bio je 3:3.

Diop je u 30. minuti doveo West Ham u vodstvo, a u 45. minuti Snodgrass je povisio na 2:0. Autogol Ogbonne u 47. minuti vratio je nadu gostima da mogu do pozitivnog rezultata.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je u 57. minuti Snodgrass svojim drugim golom vratio prednost od dva razlike činilo se da će West ham do pobjede.

Ipak, tako nisu mislili gosti, koji su preko Grossa i Murraya u 75. i 79. minuti uspjeli doći do jako važnog boda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi