Gol Zukanovića, žuti karton Pandže
Ervin Zukanović (desno)

Jupiler liga, 13. kolo

Gol Zukanovića, žuti karton Pandže

13. kolo belgijske Jupiler lige obilježio je gol Ervin Zukanovića za Eupen, te žuti karton Borisa Pandže u porazu Mechelena. Adnan Mravac je ostvario pobjedu sa svojim Westerloom.

Boris Pandža je proveo svih 90 minuta na terenu u porazu Mechelena na gostovanju kod Genta. Goste je u prednost doveo Coulibaly u 37. minuti, a to je bio i konačan rezultat prvog poluvremena. U 53. minuti Ljubijankić udvostručava prednost, da bi na 2:1 smanjio Wilmet u 80. minuti. Samo minuti kasnije za konačnih 3:1 pogađa Smolders.

Kao i Pandža i drugi naš reprezentativni stoper, Adnan Maravac je proveo svih 90. minuta na trenu u utakmici između Westerloa i Cercle Bruggea. Dekelver je doveo domaćine u prednost u 53. minuti, da bi samo pet minuta poslije Reynaldo poravnao na 1:1. Tri boda Westerlou donosi De Petter u 90. minuti susreta. U 13. minuti naš reprezentativac je dobio žuti karton.

U remiju Eupena kod kuće sa Lierseom, gol je postigao naš Ervin Zukanović, a konačan rezultat utakmice je bio 2:2. Već u 4. minuti je pogodio naš internacionalac, da bi iskusni Radzinski poravnao u 25. minuti. Claasen dovodi goste u prednost u 38. minuti. Bod Eupenu donosi Mombongo-Dues svojim golom u 72. minuti utakmice.

Waregem je ramizirao na svom terenu sa Lokerenom, a strijelac za goste je bio De Cuelaer u 22. minuti, da bi u finišu meča poravnao Mareval.

Utakmica između Germinala i St. Truidena je zavrešena bez golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.